Inspirational women- Brene Brown

Gepubliceerd op 8 juni 2019 om 09:05

Inspirational women - Brene Brown

 

Heey guys, dit is de laatste post van de inspirational women series. Het is tijd even tijd voor iets anders. Don’t be sad, de serie zal nog een keer terug komen. Deze week gaat het over Brene Brown.

 

Brene Brown is een researcher professor bij de universiteit van Houston. Ze heeft 3 diploma’s in social work. Als researcher onderzoekt ze kwetsbaarheid,schaamte, moed en empathie.Ze heeft daar twee Ted-Talks over gegeven. De eerste Ted-Talk gaat over schaamte, het is een succes geworden en vertaald in 38 talen. De tweede gaat over de kracht van  kwetsbaarheid.Haar motto op dit moment is ' Courage over comfort.' Voor mij betekend dit dat we moedig moeten zijn en uit onze comfortzone moeten stappen.

Brene heeft 5 best selling boeken geschreven namelijk;

  • The gifts of imperfection
  • Daring greatly
  • Rising strong
  • Braving the wilderness
  • Dare to lead

 

Toen ik nog bij Ako in de Bijenkorf Rotterdam werkte, zag ik een boek van haar genaamd ‘’Durf Te Leiden’’. In dezelfde week zat ik te Netflixen, je kent het wel.. je scrollt door alle mogelijkheden heen in de hoop dat er wat tussen zit wat je boeiend genoeg vind. Na een beetje scrollen zag ik haar naam weer. Toen dacht ik: hmm misschien moet ik even kijken wat ze precies te vertellen heeft. Vanaf het moment dat

‘’The call to Courage’’ begon zat ik er helemaal in. Ik wilde alle informatie die zij gaf goed tot me nemen, zodat ik het wellicht kan toepassen in mijn leven.

 

Via Storytel heb ik eindelijk twee boeken van haar gevonden. Nu ben ik naar Daring Greatly aan het luisteren. Het gaat over hoe wij omgaan met kwetsbaarheid en schaamte als individu en samenleving. Ze legt uit hoe kwetsbaarheid en schaamte in elkaar zit. Brene geeft tips om met deze emoties om te gaan. Ik ben pas net begonnen met luisteren. De les die ik geleerd heb is dat wij kwetsbaarheid zien als een zwakte. Maar dat moeten wij juist niet zo zien. Kwetsbaarheid is niet goed of slecht. Het is de basis van alle emoties. This blew my mind!

 

Brene Brown wilt mensen nieuwe inzichten geven over schaamte, kwetsbaarheid en moed.Ze praat over hoe de samenleving omgaat met schaamte en kwetsbaarheid, waardoor het herkenbaar wordt. Haar passie hiervoor is aanstekelijk, omdat ze mythes onderuit haalt. Waardoor ik mijn denkwijze over kwetsbaarheid en schaamte wil veranderen. Brene is grappig, open minded en straight to the point. De manier waarop ze haar informatie overbrengt is voor iedereen makkelijk te begrijpen.

 

 

Ik vond het superleuk om deze serie te doen. Veel meer nieuwe inzichten gekregen van mijn rolmodellen. Wie inspireert jullie en waarom? Over wie zouden jullie graag meer willen weten? De serie gaat niet helemaal stoppen er komt tijdelijk wat anders voor in de plaats.

 

xxx

 

Quiana

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.