inspirational women- Michelle Obama

Gepubliceerd op 31 mei 2019 om 17:00

Inspirational women series - Michelle Obama

 

Ook al wonen wij in Nederland, toch volgde mijn moeder de presidentscampagnes vanaf het begin in 2008. Toen Barack Obama gekozen werd was mijn moeder zo blij. The first black president with his first lady Michelle Obama. Mijn moeder legde uit dat dit een big deal was voor mensen van kleur. “Er was hoop” zei ze.

 

Hier en daar hoorde ik haar naam op tv en ik zag haar op de voorkant van verschillende magazines. Maar dat was het verder. Pas toen ik haar boek heb geluisterd via Storytel, wist ik wie zij was en wat zij deed voor haar volk. Toen ik Michelle Obama met Barack Obama op tv zag kreeg ik een trots gevoel.

 

Het is mogelijk voor vrouwen van kleur om positief in beeld te komen. Vanaf het moment dat haar boek uitkwam wilde ik het lezen om wat meer over haar te weten te komen. Ik was nieuwsgierig, hoe zag haar leven er vroeger uit en wat deed ze nou precies als first lady. Deze vragen spookte rond in mijn hoofd.

 

De manier waarop de ouders van Michelle Obama haar opgevoed hebben. Ze had een eigen mening, ze waren open over verschillende moeilijke onderwerpen als discriminatie. Ze werkte hard voor de doelen die ze wilde bereiken en als ze er niet tevreden was dan ging ze op zoek naar iets wat haar wél gelukkig zou maken. Ze is open over haar relatie met Barack. Ze is eerlijk over waar ze van houdt en wat ze minder leuk vindt aan hem.

 

You will always be becoming. Er valt altijd wat te leren in het leven. Je bent goed genoeg hoe je bent. Vind iets wat je echt leuk vind en ga er dan ook helemaal voor.

 

 

Wat vinden jullie van Michelle. Welke lessen zijn jullie bijgebleven ?

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.