inspirational women - Oprah Winfrey

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 17:00

Heey guys,

Welcome by my inspirational women series.

Deze week gaan we het hebben over de tweede persoon die impact heeft gehad op mijn gedachtegang en leven. Dat is niemand minder dan Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey is televisie-presentatrice, actrice, auteur en ondernemer.

Ze heeft een aantal boeken geschreven die op mijn boekenlijstje staan en door haar rol in ‘The Color Purple’ is ze genomineerd voor een Oscar!

Samen met mijn oma en moeder keek ik op de bank naar Oprah.

Ik weet nog wel dat ik ervan droomde om bij haar in het publiek te mogen zitten.

Hoe gaaf zou het zijn als je daar in het publiek zit en Oprah zegt opeens: “Kijk onder je stoel en je krijgt iets te geks!” Dat vond de kleine ik prachtig. Ik wist niet veel over het verleden van Oprah dus daar wilde ik wat meer over weten.

In 2011 is haar show ‘The Oprah Winfrey Show’ gestopt. Ik blijf het jammer vinden dat haar show er niet meer is en ik vroeg me af wat ze is gaan doen. Ik ken haar als de bekende talkshow presentatrice maar ze is natuurlijk veel meer dan dit. Wat ik mooi vind is dat Oprah ook teruggeeft aan de wereld. Zo is ze de oprichter van Oprah’s Angel Network. Deze organisatie sponsort verschillende goede doelen wereldwijd.

In Zuid-Afrika heeft Oprah een school geopend speciaal voor meisjes. Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls (OWLAG). Oprah vindt dat educatie belangrijk is voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de studenten en in dit geval vooral voor meisjes. OWLAG was het idee van Oprah en een cadeau, niet alleen een cadeau aan Zuid-Afrika maar ook voor Madiba (Nelson Mandela). 

Goede educatie is een manier om armoede te verminderen in Zuid-Afrika. Tijdens de diploma-uitreiking van de eerste klas OWLAG-studenten mochten 72 jonge vrouwen hun diploma in ontvangst nemen. Alle dames zijn aangenomen op hogescholen en universiteiten in Zuid-Afrika en Amerika. Door te investeren in de jonge Zuid-Afrikaanse vrouwen, dan investeer je ook in de community en de wereld. 

Oprah Winfrey’s podcast ‘Super Soul Sunday’ is een podcast waar ik graag naar luister. Er komen gastsprekers langs om samen met Oprah een onderwerp te bespreken. Echt een aanrader als je wat nieuwe inzichten wil.

De school biedt tools om vrouwen te helpen hun levensdoelen te kunnen bereiken en een verandering te kunnen maken in hun community en de wereld.

 

Op 1 mei 2019 heeft Oprah de eerste Empowerment in Entertainment award overhandigd gekregen van Alicia Keys. Deze award heeft ze gekregen omdat Oprah mensen van kleur, vrouwen en mensen van LGBTQ-gemeenschap ondersteunt. Tijdens haar speech zei ze: “Empowerment is authority. Door empowerment kunnen mensen de kracht vinden in zichzelf. Om de persoon te worden die zij willen zijn.” Mede door deze woorden van Oprah ben ik gemotiveerd om nog harder werken en de doelen die ik heb met mijn bedrijf te behalen.

Ik luister naar de speeches en de podcast van Oprah om er kracht uit te halen.

Ze is real, grappig, oprecht en ze heeft veel kennis over persoonlijke groei, leiderschap en empowerment. Deze kennis probeer ik toe te passen in mijn leven zodat ik de succesvolle vrouw en ondernemer kan worden, die ik wil zijn.

 

' Anything you can imagine you can create.’

En dat is precies wat ik van plan ben om te doen. Met de levenslessen van Oprah in mijn achterhoofd.

 

Wat heb jij geleerd van Oprah? Deel een memorabele moment met ons.

- Makasi heeft geen rechten over deze afbeelding -


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.