Inspirational women

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 17:00

Inspirational women series

 

Heey guys,

 

‘Inspirational Woman’ is een serie van verhalen over vrouwen die mij geïnspireerd hebben door de jaren heen.

Vandaag ga ik jullie vertellen over de eerste vrouw die voor mij een grote inspiratiebron is.

Haar naam: Dr. Maya Angelou. Ze is een schrijfster, actrice, civil rights activist. Daarnaast is ze ook professor en zangeres. She lived life to the fullest. Ze is zelfverzekerd in de keuzes die zij maakt. Maya Angelou was liefdevol en streng maar ook charismatisch en inspirerend. Kortom een echte mentor om naar op te kijken

De eerste keer toen ik haar zag, gaf ze een speech op tv. De manier waarop ze haar speech gaf inspireerde mij meteen. Haar intonatie en haar stem hielden mij in een greep. Je kan er niks aan doen, je wilt gewoon horen en begrijpen wat ze te vertellen heeft. Ik weet niet meer precies welk gedicht ze voordroeg maar voor mij straalde ze zelfverzekerdheid en kracht uit. Ik werd nieuwsgierig en wilde meer over haar te weten komen.

Mijn moeder stond in de keuken, ik liep er naar toe en vroeg wie ze was.

Toen hoorde ik haar naam voor het eerst, Maya Angelou.

Mijn moeder vertelde mij dat ze een belangrijke vrouw is en dat zij mooie gedichten/poëzie schreef. Ze schrijft over moeilijke onderwerpen zoals verkrachting, racisme, identiteit, analfabetisme en onafhankelijkheid. Door haar ben ik dan ook gedichten gaan schrijven tot ongeveer mijn 16e.

Ik ging steeds meer op zoek naar roots. Ik zocht naar vrouwen die op mij lijken. Want ik had behoefte naar een rolmodel die eruit zag als mij. Vrouwen met veel levenservaring zodat ik kan leren van de verhalen die zij vertellen.

 

Toen moest ik weer denken aan het moment dat ik haar naam als eerste hoorde. Van haar wilde ik meer leren. I wanted to have a grace like hers. Door mijn nieuwsgierigheid wilde ik alles over Maya Angelou weten. Waar komt ze vandaan? Hoe ziet haar leven eruit? Dus de beste manier om dat te doen is door boeken te lezen.

Het eerste boek die ik gelezen heb is haar autobiografie 'I Know Why The Caged Bird Sings’. Zo kon ik alles te weten komen over haar. Mijn onderzoek stopte daar niet en ging door. Ik heb een documentaire gekeken van Maya Angelou genaamd 'I still rise'.  Haar levensverhaal maakte heel wat bij mij los. Verschillende emoties van blijdschap, verdriet en woede. Maar tegelijkertijd gaf haar levensverhaal ook kracht.

Ik kon niet geloven dat zij zoveel had meegemaakt en de kracht had om zichzelf omhoog te werken. Kosten wat het kost. Door haar verhaal wilde ik ook alles wat zij bereikt had en mezelf ook omhoog werken.

 

De les die ik van haar geleerd heb is dat je jezelf moet accepteren hoe je bent. Ze leerde mij dat het belangrijk is om zelfverzekerd keuzes te maken. Maya Angelou heeft echt alles geleefd en heeft alles gedaan wat dicht bij haar hart lag en haar gelukkig maakte. Dit wil ik ook doen.

 

Nu is de vraag.. Ken je Maya Angelou? Wat vind jij van haar? Heeft het jouw geïnspireerd en waarom? Zo niet.. ben je nieuwsgierig geworden?

- Makasi bezit geen rechten over deze foto - 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.